Чабата

Чабата е италиански хрупкав специален хляб, направен с пшенично брашно, вода, мая и сол. Особеността на този хляб е, че тестото е много влажно и омесено със зехтин, което му придава Средиземноморски аромат и лека структура на средината. Хлябът Чабата често се използва за панини сандвичи на тостер. През годините са разработвани различни вариации на оригиналната рецепта : чабатата понякога се прави пълнозърнеста или с добавено мляко в тестото. 

Продукти от Пуратос за разработване

Софтгрейн Покълнала Ръж

Покълнали ръжени зърна, накиснати в закваска

S 500 MAXX

Подобрител от ново поколение за максимален обем и толеранс. Коригира ниско отпускане

О-тентик Медитеранео

Квас от твърда пшеница за Средиземноморски специалитети: чабата, фокача, пица

Сапоре Травиата

Суха ръжена закваска от гамата Sapore. Натурален продукт за допълнителен вкус и аромат на хляба.

Софтгрейн Мултигрейн

7 вида зърна и семена в закваска: лимец, пшеница, ръж, слънчоглед, лен, сусам и мак

Софтгрейн Лимец и Чиа

Зърна лимец и семена чиа, накиснати в закваска

О-тентик Дурум

Квас от твърда пшеница "Дурум" за автентичен селски хляб и багети с вкуса от едно време

Софтгрейн Тиквени семена

Тиквени и слънчогледови семена, накиснати в закваска