Пица

Пицата е италиански хляб, който произлиза от северните брегове на Средиземноморието. По времето на древен Рим с “panis focacius” се е обозначавал плосък хляб изпечен в пепелта на огъня (“focus” означава огнище на латински). Това е произхода на името, което използваме днес. Във Франция този вид хляб се превръща в лукс към края на средните векове и се е намирал в различни форми. Документи от 14ти и 15ти век даже го сравняват с вид торта, позната като  placentula - очевидно с цел избягване плащането на данъка върху хляба по това време.

Продукти от Пуратос за разработване

О-тентик Медитеранео

Квас от твърда пшеница за Средиземноморски специалитети: чабата, фокача, пица

Сапоре Травиата

Суха ръжена закваска от гамата Sapore. Натурален продукт за допълнителен вкус и аромат на хляба.

О-тентик Дурум

Квас от твърда пшеница "Дурум" за автентичен селски хляб и багети с вкуса от едно време