Бутерки

Бутерката е ламинирано тесто. Прави се от пшенично брашно и вода и след това се добавя втвърдена мазнина (най-често масло) в това тесто. Тестото се прегъва многократно и след това се пече в пещта: слоевете, които се получават се отделят един от друг, което й придава тази уникална въздушна текстура.
Тестото може да бъде използвано за различни видове многолистни изделия, но също и като основа за пайове или кишове. 

Продукти от Пуратос за разработване

Сапоре Кармен

Течна пшенична закваска от гамата Sapore за вкус, аромат и свежест на сладки теста.

Миметик

Решение за френски кроасани и многолистни теста с вкус на масло

Сапоре Фиделио

Течна пшенична закваска от гамата Sapore, получена от стартерни култури Сан Франциско. Натурален продукт за допълнителен вкус и аромат на хляб и печива.

Сънсет Глейз

Икономична глазура за печива - гарантира дълготраен блясък, който е независим от процеса на печене.

Аржента Пастри (на листа)

Твърд маргарин за многолистни теста и кроасани.

Аристо Примьор

Твърд маргарин за многолистни теста и кроасани. В удобна разфасовка на листа. Удобен за работа.