Хрупкав ръжен хляб

Ръжен хляб се прави чрез комбинирането на ръжено и пшенично брашно.
Ръжения хляб се прави с различни пропорции брашно от ръжени зърна. Може да бъде светъл или тъмен на цвят, в зависимост от използвания вид брашно и добавянето на други съставки, които оцветяват тестото. Типично за него е, че е по-плътен от хляба, направен от бяло брашно. С по-високо съдържание на фибри е от белия хляб и често е по-тъмен на цвят и с по-силен аромат.

Продукти от Пуратос за разработване

Сапоре Оберто

Концентрирана ръжена закваска от гамата Sapore. Натурален продукт за допълнителен вкус и аромат на хляб.

Сапоре Травиата

Суха ръжена закваска от гамата Sapore. Натурален продукт за допълнителен вкус и аромат на хляба.

Сапоре Отело

Тъмна ръжена закваска от гамата Sapore. Натурален продукт за допълнителен вкус и аромат на хлябa.

Пуравита Ръж

Микс за 100% ръжен хляб

Изи Кернеброд

Готов за употреба микс за датски хляб