Отдадени на клиентите

Corporate bakery Пуратос непрекъснато се обновява с единствената цел да ви помогне да бъдете успешни в своя бизнес. Въпреки, че технологията играе огромна роля по време на разработката на нашите продукти, иновацията винаги започва с нашата страст да задоволим клиента. Местни и международни проучвания сред потребителите, наблюдаване на тенденциите, изследване на вкусовете... Ние сме създали наш набор от инструменти, за да следим отблизо какво управлява избора на клиентите. Вие, като наш клиент можете да се възползвате от тази уникална колекция от познания.
В допълнение към променящата се икономика по света, има няколко тенденции, които управляват хранителния бизнес, които са: здраве и хранене, удобство, удоволствие и вкус.

Храносмилане

Corporate sandwich at office

Тенденция: сред мъжете, както и сред жените проблемите, свързани с храносмилателната система са постоянна грижа. Всеобщо схващане е, че храната може да помогне за преодоляването на тези проблеми, най-вече благодарение на усилията на млечната промишленост по отношение на пробиотиците: живи микроорганизми, които се добавят към храната. В пекарството и сладкарството фибрите обикновено се използват за повишаване на храносмилането. 

Решение: Пуратос и FUGEIA (дружество за разработки, фокусирани върху проблемите на храносмилателната система), работейки заедно насочихме усилията си към създаване на нов хляб, който е полезен за храносмилането. В него вместо пробиотици - използвахме пребиотици като алтернатива, тъй като те издържат на процеса на печене и не се нуждаят от специфични условия за съхранение. Пребиотиците са несмилаема субстанция, ферментиращи хранителни съставки, най-често въглехидрати с ниско молекулно тегло, които се съдържат в много растения и на нормална съставна част на млякото на всички бозайници. Те са естествената среда, в която пробиотиците живеят и се хранят преди да попаднат в човешкия организъм. Попадайки там чрез храната, те достигат непреработени дебелото черво, където служат за храна на пробиотиците - лактобацили и бифидобактерии. Така те поддържат размножаването на полезните бактерии, които подтискат развитието на патогенните микроби и действат оздравяващо на целия организъм.

Ниско съдържание на мазнини

Тенденция: Всеобщата тенденция към затлъстяване доведе до ръст на продуктите за отслабване и с ниско съдържание на мазнини. Потребителите са все по-запознати с проблемите с теглото и търсят решения за своето хранене. Като резултат, информацията на етикетите на храните се чете по-внимателно и е решаващ фактор за покупката.

Решение: Пуратос създаде Пураслим, алтернатива на традиционните мазнини, която дава възможност да се намали количеството на мазнините в хляба и сладкишите. 

Пуратос създаде Пураслим, алтернатива на традиционните мазнини.

Намалено съдържание на сол

Тенденция: Специално в хлебарството, потенциалното намаляване на количеството сол може да има голям ефект върху здравето на хората, тъй като продуктите от тази категория допринасят до 38% от дневния прием на натриев хлорид. Наред с Европейското законодателство, което наложи намаление на солта с 16% за всички категории храни. Изпечени изделия с намалено съдържание на сол очертават една уместна тенденция в Европа. Вероятно е другите части на света да последват тази тенденция.

Решение: Като част от гамата Sapore, създадохме Nabucco: натурална закваска, която засилва соления вкус и позволява намаляване на съдържанието на сол. 

Простота

Puravita at the office

Тенденция: Тенденцията за простота на храната води до възродения интерес към автентични съставки и продукти, които са здравословни. В действителност потребителите стават все по-скептични относно храни, за които се твърди, че имат мигновен ефект. Храни с по-традиционно признати ползи като хляб, плодове, зеленчуци и мляко ще играят по-доминираща роля. 

Решение: Пуратос разполага с непрекъснато увеличаваща се продуктова гама "Здравословно и вкусно". 

Индивидуална опаковка

Тенденция: Преди да бъдат опаковани в по-голяма опаковка, все повече продукти се опаковат индивидуално за повече удобство и консумация в движение. Тази тенденция обхвана и продуктите от типа "бързо, лесно и хранително."

Решение: Пуратос може да ви помогне да създадете удобни, индивидуално пакетирани продукти. Ние имаме много решения за удължаване на свежестта им за по-дълго време.


Автентичност

Belcolad 2 ganaches

Тенденция: По-високият клас хранителни продукти и органична храна придобиват все по-голямо значение на фона на общия стремеж за задоволяване и угаждане на потребителите. Пример е нарастващият интерес на консуматорите към качествени храни, които са местно производство и съответно готовността да се заплати повече за тях.

Решение: Продуктовата гама Belcolade "Колекция" съдържа най-вкусния и органичен шоколад - като всеки един вид има свой собствен специфичен и уникален вкус.


Вкус

Тенденция: Вкус, допир и аромат са основните двигатели при нововъведенията в храните. Повече от 90% от консуматорите твърдят, че вкусът е най-важния фактор за повторна покупка на даден продукт.

Решение: Пуратос е разработила широка гама от закваски от целия свят, като всяка отразява специфични местни тенденции, вкус и традиции.