Балансирана диета

Balance diet Балансирана диета е разнообразен хранителен режим, който включва всяка една от следните хранителни групи: житни и зърнени храни, плодове, зеленчуци, протеини, млечни продукти и мазнини.

Разнообразен хранителен режим

Хранителната пирамида е визуално ръководство, което показва храните, които трябва да консумираме повече, както и тези, които да ядем по-малко. Указание за дневните количества (GDA) е друг полезен начин за проследяване на броя калории, които един типичен здрав човек в зряла възраст трябва да яде всеки ден.   
 
Здравословна диета е тази, която:

  • съдържа много плодове и зеленчуци, зърнени култури, особено пълнозърнести, както и млечни продукти с ниско съдържание или без съдържание на мазнини;
  • включва крехки меса и добри източници на протеини, като домашни птици, риба, боб, яйца и ядки;
  • е с ниско съдържание на наситени мазнини, транс-мазнини, холестерол, сол (натрий) и добавени захари;

Освен енергия, имаме нужда от протеини, въглехидрати, фибри, мазнини, витамини и минерали за дълъг и здравословен живот. Можем да постигнем този баланс, само ако се храним разнообразно и следваме хранителните препоръки. 

Физическа активност

Физическата активност е друга важна част от поддържането на здравето на тялото. Чрез физически упражнения поддържаме своето тяло във форма чрез намаляване на мазнините и повишаване на мускулната маса. Ползите от физическата активност са много: от защита на цялостта на кръвоносните съдове до повишаване устойчивостта на организма спрямо инфекции и болести.
Балансирана диета е разнообразен хранителен режим, който включва всяка една от хранителните групи.

Знаете ли, че...

Пураслим е алтернативна мазнина, която ви дава конкурентно предимство с намалението на нивата на класическите и наситените мазнини.