Понички

Рецепта:

грама (г)
Пшенично брашно 1000
Изи Берлина 200
Мая 70
Яйца 200
Аржента Софт 75
Вода 380

Метод на работа:
Месене (спирален миксер): 4 мин. на бавни + 8 мин. на бързи обороти. Температура на тестото 25-26°C. Оставете тестото да почине 10 мин. След това разделете на късове от 55 г. Оформете понички с кръгла форма. Втасване: 45-50 мин. при 32°C и RH 75-80%. След като втасат, извадете поничките от пруфера и ги оставете на стайна температура, докато хванат кора. Пържене: 3+2+1 мин при 180°C в мазнина за пържене. По желание може да се напълнят с плодов пълнеж, а като декорация да се поръсят с пудра захар или да се тункват в шоколад