Черна Гора

Рецепта:

грама (г)
За блата:
Дарк мойст кейк 500
Яйца 200
Олио 200
Вода 100
За крема:
Пасионата 400
Топфил Череша 250
Шоколадов блосъм 150

Начин на работа

Приготвяне на основата:
Смесете Дарк Мойст Кейк с яйцата, олиото и водата на средна скорост за около 5 мин. до получаване на хомогенна смес. Поставете тънък слой на силиконово килимче и печете 14 мин. на температура от 180 оС. Оставете да се охлади и изрежете 3 кръгли блата с диаметър 18 см.

Приготвяне на пълнежа:
Пригответе пълнежа за тортата като избиете на средни обороти сметаната за около 5-6 минути. В предварително подмазан ринг поставете един блат и отгоре нанесете 80 г Топфил Череша, след това слой сметана. Поставете втори блат и повторете същото. Поставете трети блат и завършете с остатъка от избитата сметана. Украсете страните на тортата с шоколадовия блосъм.