Хляб с квас и покълнали зърна

Рецепта:

Начин на работа

Месене (спирален миксер): 10 мин бавни и 3 мин бързи като запазите 5% от водата за навлажняване по време на бързите обороти

Температура на тестото: 26о

Ферментация: 90 мин при стайна температура.

Предварително оформяне: Топки

Междинна ферментация: 30 мин при стайна температура.

Оформяне: Оформете като буле или квадрат и поставете върху предварително набрашнена кърпа.

Финална ферментация: 1 нощ при 16°C и 80% влажност.

Декорация: Поръсете с ръжено брашно и направете 1 разрез или разрези по "Полка"-метод.

Печене: Подова пещ при 250-250°C до 230-230°C с пара в началото за 30 мин с отворена клапа за последните 2 мин..

Открийте

Свързани рецепти