(По-) Чист Етикет

Консуматорите искат да знаят какво съдържа храната им. Затова отделят голямо внимание на етикета на продукта. Потребителите предпочитат кратки, ясни и чисти етикети с преобладаващо естествени съставки и такива, чиито имена познават или разбират.

(По-) Чист Етикет

Чист етикет е широко разпространен термин, използван в индустрията, за който, обаче, не съществува законова дефиниция. Често се използва когато липсват или са намалени определени съставки (например без добавки, без консерванти, без изкуствени оцветители, без изкуствени овкусители ...).

Широко разпространеното схващане е, че продуктът с чист етикет е с кратък и ясен списък с „познати“ съставки. Общественото мнение за него непрекъснато се променя и се различава съществено в различните региони и страни. Освен това чистият етикет е променливо понятие. Затова в Пуратос смятаме за по-подходящо използването на термина „(по-) чист етикет“, тъй като той показва продължителен, а не завършен процес.

Синергии на съставките

В Пуратос имаме опит в съставките за хлебарство, сладкарство и шоколад. Често помагаме в създаването на по-кратки и ясни списъци със съставки за крайния продукт, тъй като познаваме  взаимодействието между всички съставки. Да вземем за пример мъфин с пълнеж. Ние предлагаме всички съставки за продукта: смес за печене, пълнежа и декорацията. С търсенето на синергии между различните компоненти гарантираме, че можем да намалим общия брой на съставките, които са посочени на етикета.

По-чист, доколкото и където е възможно

Пуратос има огромно наследство от продукти, които от десетилетия са успешни. Като S500, който е известен като най-добрият подобрител за хляб. Ние предлагаме стандартна ни гама, както и алтернативни (по-) чисти етикети. Всеки нов продукт обаче по дефиниция се формулира по такъв начин, че да е възможно най-чист от самото начало.

Открийте повече

Любопитни сте да разберете с кои решения (По-) Чист Етикет Пуратос разполага и може да предложи на вашия пазар?