За производството на висококачествени хранителни продукти ни е необходим непрекъснат достъп до много различни съставки от цял свят. В същото време осъзнаваме, че търсенето на основни съставки може да окаже огромен натиск върху природните екосистеми и да повлияе на устойчивото развитие на местните общности. Ето защо ние сме ангажирани с отговорно снабдяване.

Отговорно снабдяване

В Пуратос знаем, че отговорното снабдяване е от ключово значение за етичната търговия и че потребителите имат право да се интересуват от това, откъде идват храните им, как се произвеждат и как се доставят. Затова гарантираме, че си сътрудничим и поддържаме открит диалог с хората, участващи в нашата верига за доставки.

Нашите цели

Като компания, която се старае да снабдява суровини винаги отговорно, ние имаме две основни цели:

  • Да се предпочитат суровини, опаковки, оборудване и услуги, които са благоприятни за околната среда, носят социални ползи и добро съотношение цена-качество по време на жизнения си цикъл
  • Да се предпочитат доставчици, които споделят визията ни за устойчивост и работят за поддържането на по-устойчива верига за доставки

Cacao-Trace

Cacao-Trace е устойчива какаова програма на Пуратос, посветена на пряка работа с фермерите, за да осигури дългосрочно производство на какао. Програмата има свой собствен процес на сертифициране и се проверява ежегодно от независима трета страна. Понастоящем тя работи във Виетнам и в Кот д'Ивоар, а скоро и в други страни в Западна Африка и Югоизточна Азия.

SEDEX

Пуратос е част от SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange) - неправителствена организация, посветена на това глобалните вериги за доставки да бъдат по-отговорни и етични.

RSPO

Пуратос е член на Кръглата маса за Устойчиво Палмово масло (RSPO), единствената глобална система за сертифициране на устойчиво палмово масло. Днес имаме двадесет сертифицирани по RSPO фабрики в Европа, САЩ и Австралия и планираме да включим и други в близко бъдеще.