ТОРТА МИМОЗА: Италианска класика за празника на жените и майките по цял свят

17 окт 2023

Денят на жената е повод да изразим почитта и възхищението си към забележителните жени, които имат важна роля в живота ни. Този специален ден ни подканва да отпразнуваме любовта, благодарността и уважението към своите майки. 

Има много начини да направим този ден запомнящ се. Един очарователен сладкиш, който улавя смисъла на  празника, е Торта Мимоза - добре познатата италианска класика с интересна история. Като комбинира свежи вкусове, Торта Мимоза не само носи наслада, но е и символ на радост, елегантност и специалните моменти с нашите обичани майки.

Нека ги зарадваме с този фин десерт и отбележим важността им в нашия живот - не само на празника, но и във всеки един ден. 

ИСТОРИЯТА НА КЛАСИКАТА

Създаването на Торта Мимоза се свързва с Деня на майката. От 1946 г. Международният ден на жената се празнува по цял свят, включително и в Италия.

На този ден италианците предлагат жест на подкрепа към жените под формата на букети от клонки разцъфнала в жълто мимоза. Символиката е в прераждането на природата след студа и зимата – децата радват с клонки своите майки, момчетата- своите любими, съпрузите – своите съпруги. 

Този обичай е в основата на Торта Мимоза, която дава фина наслада на празника. Нашата рецепта включва пандишпанов блат на основата на Теграл Бискит, напоен със сироп от ананас и варен крем Дипломат с Кремихот и Пасионата.  Една завладяваща класика, с която жените и майките ще засияят на празника. 

КРЕАТИВНА ИСТОРИЯ

Любопитни към историята на класическите сладкиши, винаги търсим начин да ги преоткрием. Обичаната Торта Мимоза  е деликатен десерт с въздушни блатове и екзотичен вкус – прекрасно вдъхновение за нашата креативна рецепта. 

Заменихме основата със сочен Йелоу Мойст кейк, а вареният крем - с ефирен мус, овкусен с Класик Манго. Под формата на индивидуален десерт, тази креативна Торта Мимоза е чудесен комплимент за съвременната, елегантна и изненадваща, жена. 

ЗДРАВОСЛОВНА ИСТОРИЯ

Знаете ли, че дори по време на най-големите празници, клиентите ви могат да намерят баланс между удоволствието и здравето?

Нашата здравословна версия на Торта Мимоза символизира грижата, с която нашите жени и майки ни обграждат всеки ден. 

Съчетахме в един формат няколко монопорции от десерта – така тортата може лесно да бъде споделена. Използвахме Старфрут Ананас за крема, но го превърнахме и в плодов пълнеж, за да направим нашата здравословна Мимоза много лека и по-малко сладка, изпълнена с вкус и аромат. 

Сигурни сме, че клиентите ви ще харесат тази версия и ще я споделят с удоволствие с любимите си хора. 

УСТОЙЧИВА ИСТОРИЯ

Както вече знаете, външният вид на Торта Мимоза е вдъхновен от букетите с разцъфнали жълти мимози, които италианците поднасят на важните жени в живота си на празника. 

Ето защо искахме да създадем напълно растителна версия на класиката, която да напомня за вдъхновението, което природата носи в живота ни.

Със съставки като Изи Акти Плант, Бавароа неутрал, Амбианте и Белколад Селекция W. Plant-based  имате всичко, което ви трябва, за да отговорите на потребителските нужди за  по-отговорна и устойчива консумация с вкусна и деликатна рецепта. Опитайте я още сега!