BELCOLADE с нова опаковка за по-устойчиво бъдеще на планетата

5 апр 2023

В Belcolade предприемаме конкретни стъпки, за да направим шоколадовата индустрия по-устойчива. В унисон с нашата мисия, ще намалим количеството на еднократните пластмасови опаковки в нашето производство и ще преминем изцяло към напълно рециклируеми материали до 2025 г.


Скоро в световен мащаб всички опаковки на Belcolade ще станат на 100% готови за рециклиране. С тази инициатива не само ще намалим екологичния отпечатък на Belcolade, но и ще насърчим и подкрепим нашите клиенти да рециклират опаковките, с което да намалят и своя климатичен отпечатък.

Как да различите новата готова за рециклиране опаковка? Проследете логото и ще разберете

Устойчивите и 100% готови за рециклиране опаковъчни материали ще бъдат обозначени със знака "04 PE” на гърба на 15кг и 5 кг торби и със знака ”20 PAP” на картонените опаковки, така че лесно да ги разпознаете.


Определени видове опаковки ще имат допълнителни подобрения като хартия, сертифицирана от Съвета за стопанисване на горите (FSC) и намаление на количеството мастило, както и по-устойчив производствен процес с по-малко използванa енергия.


Макар и по-устойчива, нашата опаковка ще запази своето най-високо качество, което гарантира свежестта, запазването на вкуса на продуктите и тяхната безопасност.


Като част от цялостното подновяване на опаковките на Belcolade новата устойчива опаковка ще получи и отличителен външен вид в свеж, модерен и смел нов стил в унисон с новата бранд идентичност на марката.

Свържете се с нас за да разберете повече за нашия ангажимент за по-устойчива шоколадова индустрия или новата ни опаковка.