Belcolade e пионер по пътя към производството на устойчив шоколад с първата въглеродно-неутрална фабрика в Белгия

9 окт 2023

Belcolade, марката за истински белгийски шоколад на Puratos, потвърждава ролята си на ключов играч в производството на шоколад по устойчив начин. Belcolade отваря врати, за да разгледаме от първа ръка неговата иновативна, напълно работеща въглеродно-неутрална фабрика за белгийски шоколад. Новото съоръжение на Belcolade подчертава фокуса върху устойчивост и задоволяване нуждите на професионалните клиенти от висококачествен шоколад.

[Grand-Bigard, Belgium, 12 October 2023] – Визията на Belcolade за производство на шоколад по устойчив начин набира скорост с откриването на нова сграда на завода в Белгия. Чрез синергия между експертизата в шоколадовия вкус и устойчивия начин на производство, Belcolade гарантира, че продуктите не само допринасят за незабавния успех на клиентите, но също им помага да направят осезаеми стъпки към един по-устойчив свят. Фокусът върху вкуса и устойчивостта е печеливша комбинация, потвърждава и наскоро проведеното проучване Taste Tomorrow.

Според него, въпреки че за потребителите вкусът остава основният критерий за покупка, устойчивостта при производството на шоколад е ключов диференциращ фактор. Цели 68% от респондентите се интересуват от хранителни продукти, произведени чрез устойчиви земеделски практики.

Проправяне на пътя към устойчиво бъдеще за шоколадовата индустрия

"Разширението на Belcolade се движи от нашия непоколебим ангажимент за устойчивост", според Pierre Tossut, главен изпълнителен директор на Puratos. „Belcolade създава иновации, които дават на шоколатиери, сладкари и хлебари достъп до изключителен избор на шоколад, който отразява техните ценности“, казва той. Въглеродно неутралната фабрика на Belcolade въплъщава този ангажимент. Това първо по рода си съоръжение ще работи със 100% възобновяема електроенергия – премахвайки необходимостта от изкопаеми горива. Благодарение на обширното подземно хранилище за дъждовна вода, 90% от водните нужди на производството ще бъдат покривани от събрания естествен ресурс. Belcolade направи значителни инвестиции за подобряване на енергийната ефективност, надеждност и устойчивост срещу засушаване чрез обновяване на всички инсталации за производство, съхранение и разпределение на енергия. Благодарение на оползотворяването на топлината и използването на авангардна термопомпена технология, процесът на производство на топлина на Belcolade сега консумира пет пъти по-малко енергия от преди."

Програмата за устойчив шоколад Cacao-Trace е още един пример за ангажимента на Belcolade към по-устойчиво бъдеще на цялата верига за производство на какао. „Програмата Cacao-Trace не само произвежда какао с най-добро качество, но също така подкрепя фермерите по целия свят, като предоставя по-добри цени и допълнителен шоколадов бонус. Освен това подобряваме околната среда и условията на живот на нашите фермерски общности, като изграждаме училища, здравни центрове и предоствяме оборудване за питейна вода." обяснява Pierre Tossut. Наред с тези въздействащи инициативи за устойчиво развитие, новата 100% готова за рециклиране опаковка на Belcolade отразява решимостта на компанията да намали отпечатъка си върху околната среда и да окаже положително въздействие върху планетата. „Нашата планета си заслужава да бъде защитена и ние искаме да изиграем своята роля, като прилагаме тези устойчиви практики, с които много се гордеем“, заключава Pierre Tossut.

Пътешествие с иновативен шоколад и отличен незабравим вкус

В допълнение към ангажимента си към устойчивостта, Belcolade е марка, усърдно разработена от професионалисти, за професионалисти.

Продуктовите решения се раждат от съвместни усилия с шоколатиери, сладкари и хлебари и се съобразяват с най-новите потребителски тенденции. Belcolade спечели признание като новатор в индустрията, използвайки креативни решения и най-новите технологии, за да осигури уникални вкусове и висок стандарт на белгийски шоколад за всеки професионалист. Така Belcolade затвърждава ангажимента си да предоставя най-доброто изживяване на своите клиенти.

„Belcolade съчетава експертиза за сензорен анализ и устойчивост при създаването на качествени продукти, които движат успеха на нашите клиенти, като същевременно осигуряват устойчиво бъдеще за следващите поколения“, отбелязва Youri Dumont, Директор на Бизнес единица Шоколад в Puratos.

Програмата за устойчиво развитие Cacao-Trace е доказателство за нашия ангажимент към вкуса и устойчивостта. Нашият шоколад Cacao-Trace, който ще се произвежда частично в новия завод, издига вкуса до съвсем ново ниво на превъзходство благодарение на уникален процес на ферментация на какаовите зърна. Така гарантираме качество на какаовата суровина и богатство на аромата и вкуса във всяка капка шоколад.“

За повече информация относно Belcolade, фабриката, гамата Cacao-Trace и ангажимента за устойчивост вижте: www.belcolade.com

За Белколад

Belcolade е белгийската шоколадова марка и част от Puratos Group. От 1988 г. Belcolade променя шоколадовата индустрия, създавайки иновативни вкусове и устойчиви шоколадови решения в своята фабрика в Erembodegem, Белгия. Belcolade подкрепя бизнес успеха на клиентите си, като използва наследството и световно признатото качество на белгийския шоколад, за да ги вдъхнови за нови възможности. Заедно подобряваме живота на хората, защитаваме планетата и гарантираме, че белгийският шоколад е любим избор на потребителите по целия свят. За допълнителна информация посетете www.belcolade.com

Get in touch

For more information about Belcolade our Factory, the Cacao-Trace chocolate range or our commitment to sustainability