Пуратос придобива Диамант

9 фев 2017

Пуратос придобива 100% “Диамант”, един от водещите производители на суровини за хлебарството в Централна Европа, от from Werhahn Group.

Диамант е един от водещите производители на суровини за хлебарство в Австрия. Също така има силно присъствие в Полша и Чехия и продуктите се предлагат от дистрибутори / партньори под техен бранд или частна марка.

„Придобиването на тази фирма ще ни помогне да увеличим присъствието си на австрийския пазар и да засилим позицията си в Централна и Източна Европа. Опитен екип и солидна производствена единица в самата Австрия, както и дългогодишното присъствие на Диамант на пазара, ще ни позволи да увеличим допълнително продажбите си в регион, който е много влиятелен в останалата част от Централна и Източна Европа", казва Даниел Малкор, главен изпълнителен директор на Пуратос.

Регионалният Директор за Северна и Източна Европа в Пуратос, Пит Сандърс, коментира: „С придобиването на Диамант се радваме много, че ще удвоим размера на нашия бизнес в Полша и Чехия. Вярваме, че можем да станем истински и цялостен партньор за развитие на бизнеса за австрийските пекари, шоколатиери и сладкари, със силно местно присъствие и отлични услуги, включително иновационния център в Уелс. В Полша и Чехия ще можем да предложим по-широк асортимент от продукти и услуги на клиенти, тъй като ние ще се обединим и надграждаме върху силните страни на Диамант и Пуратос в тези страни. "

„Диамант е неразделна част от групата на Werhahn повече от 20 години. Бихме искали да използваме тази възможност да благодарим на ръководството и всички служители за страстта и ентусиазма, които демонстрираха за бизнеса със съставки за хлебни изделия през това време. Както групата Werhahn сега е решила да се съсредоточи върху трите си основни подразделения: Строителни материали, Потребителски стоки и Финансови услуги, сме много щастливи, че намерихме в Пуратос, наследник, който споделя нашите ценности като семеен бизнес. Като част от нарастващ и динамичен световен бизнес, знаем, че те ще предоставят на Диамант изключителни възможности за развитие в бъдеще ", казва Антон Верхан, изпълнителен директор на Werhahn.

 

С повече от 50 години опит компанията Диамант е със седалище в Уелс, Австрия и в нея работят повече от 150 души.