Пуратос обновява опаковките си за една по-добра планета

1 март 2023

Пуратос, водещ световен доставчик и производител на иновативни продукти и суровини в областта на хлебарството, сладкарството и шоколатиерството, обяви днес своя ангажимент за преминаване към по-устойчиви решения за опаковане. Компанията се посвещава на подобряването на живота на планетата, като създава иновативни решения за здравето и благополучието на хората навсякъде.

"В Пуратос правим голяма крачка към подобряване на устойчивостта на нашите опаковки", заявява Софи Блум, Маркетинг и комуникационен директор на Пуратос. "Това е голямо предизвикателство, имайки предвид размера и разнообразието на нашето глобално портфолио. Фокусирани сме върху намаляване на екологичния отпечатък и се стремим към едно по-добро и устойчиво бъдеще."

Промените означават, че всички опаковки на Пуратос ще станат изцяло готови за рециклиране. Избрани видове опаковки ще имат допълнителни подобрения като хартия, сертифицирана от Съвета за стопанисване на горите (FSC) и намаление на количеството мастило с до 70%, както и по-устойчив производствен процес с по-малко използвани химикали и енергия. Освен обширните подобрения към устойчивост, Пуратос ще подобри функционалността на някои видове опаковки за удобство на своите клиенти, включително по-лесно рециклиране, по-просто отваряне и затваряне и по-добри свойства за стабилизиране на стоката при палетизиране.

Елегантният, модерен и минималистичен дизайн на новата опаковка е израз на целите на компанията. Със своя изчистен и изискан вид, тя представя ангажимента на Пуратос към иновации в хранителната индустрия за благото на всички.

Целите на Пуратос за намаляване на отпадъците

С тази разработка Пуратос се приближава все повече към постигането на целта си за въглеродно-неутрална компания до 2025 година и компания без отпадъци в депата до 2030 година - като в същото време помага за намаляване на екологичния отпечатък на клиентите си в цял свят.

Посветени на постигането на по-устойчив свят

"Ние сме посветени на изграждането на по-устойчиво бъдеще и създаването на решения, които насърчават здравето и благосъстоянието на хората навсякъде. Затова продължаваме да инвестираме в изследвания и иновации, за да създадем решения и продукти, които ще помогнат за допълнителното намаляване на екологичния отпечатък както на нас, така и на нашите клиенти. Гордеем се, че сме част от глобално движение за създаване на по-устойчив свят и ще продължим да разработваме иновативни решения, за да осъществим реална промяна." казва Софи Блум.

За повече информация относно новата опаковка, моля свържете се с местния офис на Пуратос .