Belcolade Пекан Буше

Съставки

Начин на работа

Подготовка на формите
• Темперирайте Belcolade Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace и нанесете тънък слой в желаните форми. • Оставете да кристализира.

Пралине Пекан
• Смесете захарта и водата, сварете до достигане на 118°C. Добавете ядките пекан и ги карамелизирайте. • Посолете • Изсипете карамелената смес върху силиконов блат и оставете да изстине. Пасирайте с кухненски робот, за да получите гладко пралине.

Пълнеж пралине
• Загрейте (разтопете) пралинето от пекан, Belcolade Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace и Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter Cacao-Trace заедно до 40-45°C. • Темперирайте всичко при 26°C. • Напълнете готовите форми и охладете за максимум 10 минути при 4°C. • Оставете да кристализира при 16°C за 1-2 часа при ниво на относителна влажност под 60%.

Солен карамел
• Направете карамел със захар и глюкозата • Загрейте сметаната и маслото и постепенно добавете към карамела. • Добавете солта и оставете да изстине. • Напълнете покритите с шоколад форми с карамеления пълнеж.

Солена маслена бисквитка
• Смесете всички съставки до получаване на пясъчна текстура. • Разточете между два листа с дебелина 2-3 мм. • Изрежете кръгове с диаметър 4 см. • Печете на 170°C около 8 минути с отворена клапа.

Черен спрей
• Разтопете какаовото масло Belcolade Pure Prime Pressed CT и смесете с черния цвят. • Темперирайте до 30°C и напръскайте върху бушето при температура 15°C, за да създадете гладък и мек кадифен ефект.

Пекан Буше

Автор: Jeffrey De Weyer - техническия консултант на Belcolade и белгийския шоколатиер Oliver Van Nueten.

Ниво на сложност:  

Насладете се на популярното буше - хармонична комбинация от изящни текстури и вкусови профили, събрани в една хапка. Създадох уникално, специфично вкусово изживяване, използвайки нашия Belcolade Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace.

За тази рецепта можете да използвате нашите натурални шоколади с произход Origins.

Открийте

Свързани рецепти