Торта Коледна феерия

Рецептата е за една торта - 22см. диаметър или 12 парчета.

Основа

Смесете всички съставки заедно с плоска бъркалка 4-5 мин. Направете платка 3 мм. Изпечете в конвектомат на 180 °C

Кремю Със Зелен Чай

Направете инфузия от зеления чай и млякото: загрейте млякото заедно със зеления чай и покрийте със стреч фолио отгоре. Оставете за 30 мин, процедете и добавете още мляко до 125 г. После загрейте млякото, сметаната и добавете жълтъците със захар до 80°C. Прецедете и изсипете отгоре върху млечния шоколад и какаовото масло.

Бял Шоколадов Мус

Направете шоколадов ганаш със сметана и Бял шоколад, добавете лекоизбита сметана Фестипак.

Сложете Топфил Кайсия върху замразеното кремю.

Велурен Ефект

АСЕМБЛИРАНЕ

Вземете 2 ринга с различен диаметър. В по-малкия първи ринг сложете блат -кремю -блат и го замразете . Отгоре сложете Топфил Кайсия. В по-големия ринг сложете шоколадов мус от белия шоколад и потопете замразеното кремю. Украсете напълно замразената торта с велурен ефект.

Открийте

Свързани рецепти