Френски Бриош

Рецепта:

Начин на работа:

Месене (спирален миксер): Месете на 10 мин на бавна скорост без мазнината и отново за 10 мин с мазнината. Продължете за 1 минута на бърза скорост, за да дадете повече сила.

Температура на тестото: 25о

Почивка: За 1 нощ при 4оC и 80% влажност, покрити с фолио.

Делене и предварително оформяне: Разделете тестото на парчета от 50 гр и оформете на топки.

Оформяне: Оформете топки и поставете по 8 във (Nanterre) форми, предварително омазнени.

Финална ферментация: 180 мин. при 28оC и 85% влажност

Декорация: Глазирайте със Сънсет Глейз.

Печене: Подова пещ на 180-180оC през 25 мин.

Открийте

Свързани рецепти