Френски Кроасан

Рецепта:

Начин на работа

Месене (спирален миксер): 5 мин на бавни и 5 на бързи

Температура на тестото: 18о

Охлаждане: Ламинирайте тестото на правоъгълни форми до 6 мм и замразете за 30 мин.Подгответе Миметик в правоъгълна форма на половината на тази на тестото.

Сгъване: едно сгъване и едно двойно (12 слоя), замразете за 5 минути и оставете във фризер.

Почивка: 60 мин. във фризер, покрити с найлоново фолио.

Финално ламиниране: Ламинирайте до 3 мм, нарежете на триъгълници от 30x8cm и 70gr на парче тесто.

Оформяне: Оформете като кроасан и сложете на перфорирани тави върху хартия за печене.

Финална ферментация: 120 мин. при 28°C и 85 % влажност.

Декорация: Глазиране със Сънсет Глейз.

Печене:Подова пещ: 210-200°C за 18 мин.Конвектомат: 190 до 170°C с 50 ml пара, вентилация на 1/4 и отваряне на клапата за последната минута.

Охлаждане:Оставете на решетка след изпичането.

Открийте

Свързани рецепти