Френски Кроасан

Рецепта:

Начин на работа

Месене (спирален миксер): 5 мин на бавни и 5 на бързи

Температура на тестото: 18

Ламиниране: до 6 мм

Охлаждане: охладете във фризер (-18) за 30 мин

Подгответе Миметик в правоъгълна форма на половината на тази на тестото

Сгъване: едно единично сгъване и едно двойно (12 слоя), замразете за 5 минути и оставете във фризер

Почивка: 60 мин. във фризер, покрити с найлоново фолио

Финално ламиниране: Ламинирайте до 3 мм, нарежете на триъгълници от 30x8cm и 70gr на парче тесто

Оформяне: Оформете като кроасан и сложете на перфорирани тави върху хартия за печене

Финална ферментация: 120 мин. при 28°C и 85 % влажност

Декорация: Глазиране със Сънсет Глейз

Печене: 210-180°C за 18 мин.

Охлаждане: Оставете на решетка след изпичането.

Открийте

Свързани рецепти