6 мин на бавна скорост със 60% от зърната и водата. После 8 мин на бърза скорост. Постепенно добавяне на останалото количество вода и зърна.
Температура на тестото
24-26°
Ферментация
Поставяне на тестото в леко намазнен със зехтин пластмасов съд или контейнер и се оставя да почине за 3 часа на стайна температура. По желание се правят 2 прегъвания след 30 минути и след 1 час.
Оформяне
Поставяне на тестото върху предварително поръсена с брашно равна повърхност. Разделя се на ленти и се оформя всяка една в характерна за чабата форма.
Финална декорация
30 мин на стайна температура
Декорация преди печене
Тестото се обръща и се разтегля леко по дължина
Температура на печене
Първоначално на 240°C с пара и после я сваляне на 220°C.
Време на печен
Зависи от големината на чабатите, но 30-35 мин. Последните 8-10 мин на отворена клапа
Открийте
Свързани рецепти
Изберете Пакет
Добавен в количката
Продукт е добавен към вашата количка
Добре дошли
Нашият сайт използва бисквитки
Използваме „бисквитки“, за да ви осигурим най-доброто изживяване на нашия уеб-сайт, за да разпознаем честите ви посещения и предпочитания, както и за да измерваме и анализираме трафика. За да научите повече за „бисквитките“, вкл. за да ги откажете, разгледайте нашата политика за ползването им тук. С клик върху "Приемам всички" вие се съгласявате да използвате всички „бисквитки“.