Хляб с квас и покълнали зърна

Рецепта:

Начин на работа

Месене (спирален миксер): 10 мин бавни и 3 мин бързи като запазите 5% от водата за добавяне по време на бързите оборот

Температура на тестото: 26оC

Почивка: 90 мин при стайна температура

Делене: късове с желаният грамаж

Оформяне: Топки

Междинна ферментация: 30 мин при стайна температура

Оформяне: Оформете на топка и поставете върху предварително набрашнена кърпа

Финална ферментация: 12-16ч при 16°C и 80% влажност

Декорация: Поръсете с ръжено брашно и направете желаните разрези

Печене: 230-250°C за 30-40 мин ( в зависимост от грамажа) с пара в началото, отворена клапа за последните 10 мин.

Открийте

Свързани рецепти