Торта Шарлота (Устойчива версия)

Руло

Начин на работа:

В купа за миксер смесете Дарк Мойст кейк ,Жълтъците и олиото и разбъркайте добре. В друга купа избийте белтъците на „сняг“ и ги смесете с първата смес. Печете при 190оC за 5-7минути. Охладете и намажете със Суперкрем Нути, навийте на руло и замразете.

Основа

Начин на работа:

Вкупа за миксер смесете всички съставки заедно и разбъркайте за 4 минути при средна скорост. Получената смес изпечете в ринг 18см . Охладете.

Хрупкав слой

Начин на работа:

Разтопете шоколада , смесете с трохите и нанесете сместа върху блата.

Ганаш

Начин на работа:

Загрейте сметаната и разтопете шоколада в нея, изсипете в ринг 12см и охладете.

Мус

Начин на работа:

Загрейте сметаната и разтопете шоколада и какаовото масло в нея. Когато сместа е 35-38оC добавете избитата сметана към нея.

Декорация

Начин на работа:

Нанесете темперирания шоколад върху ацетатна лента и направете колан около ринг 18см.

Композиция и декорация

Във форма (полусфера) подередете нарязаните шоколадови рулца, нанесете 2/3 от муса, добавете ганаша и останалия мус и затворете с блата обърнат с хрупкавата страна надолу. Замразете и извадете от формата. Залейте с огледалната заливка и декорирайте с шоколадовите елементи.

Открийте

Свързани рецепти