Център за Закваски

Години наред, Пуратос провежда задълбочени проучвания как хората по света преживяват вкуса на крайните изделия и в частност на хляба. За да натрупаме още по-задълбочени познания за закваските и процесите на ферментация, ние открихме Център за Закваски.

Базиран в Сейнт Вит, Белгия, Центърът за Закваски комбинира нашия опит във вкуса, ароматите и ферментацията, за да покажем как ароматът повлиява вкуса и текстурата на хляба.

 

Мисията на Центъра за Закваски на Пуратос

Ние искаме да бъдем референтно място, където хлебната индустрия, технолозите и служителите в Puratos да се събират и обменят опит в различните аспекти на формиране на вкуса, аромата и ферментационната технология. Нашата цел е да работим заедно и да генерираме знания като създаваме завършени изделия с вкус, който надминава въображението.

 

Библиотека за закваски

Нищо не демонстрира отдадеността ни към хляба повече от Библиотеката за Закваски. Разположена в Центъра за Закваски, Библиотеката за Закваски има за цел да запази биоразнообразието от закваски и да съхрани наследството и познанията в хлебарството. Освен това тя е първата подобна в света.

 

 

Идеята е съвсем тривиална, но много важна. Ако един хлебар иска да запази мостра от своята закваска, той може да я предостави на библиотеката, където ние ще анализираме състава и идентифицираме точното съдържание. На сигурно място в библиотеката, мострата може да бъде запазена жива и поддържана в продължение на много години.

Щастливи сме да споделим, че библиотеката сега е дом на уникална колекция закваски на хлебари от цял свят и е съдействала за идентифицирането на повече от 700 вида дрожди и повече от 1.500 различни млечно-кисели бактерии.

Ако искате да научите повече за Центъра за Закваски или да помогнете за увеличаването на световното наследство, моля, свържете се с нас чрез страницата ни Контакти.