Да начертаем по-устойчиво бъдеще със съставките на Puratos

12 дек 2023

В Puratos вярваме в трансформиращата сила на иновациите в храните за по-добро. Освен  отличаващи се съставки, нашата цел е да правим иновации за добро – подобряване на здравето, благосъстоянието и допринасяне за една по-добра планета.

Независимо дали имате малка пекарна, управлявате търговска верига или индустриално производство, ние разбираме вашите предизвикателства и затова сме подбрали набор от хранителни съставки, предназначени да минимизират въздействието върху околната среда и да стимулират качеството на вашите продукти.

Да разберем Оценката на жизнения цикъл (LCA)

Нашият ангажимент за устойчивост е забележим в инициативата „Оценка на жизнения цикъл“ (LCA) – анализ на въздействието върху околната среда на нашите продукти, рецепти и решения. Тази инициатива помага на нашите клиенти да ускорят постигането на своите цели за устойчивост, да направят информиран избор и да напреднат към по-зелено бъдеще. Оценката на жизнения цикъл измерва въздействието на продукта върху околната среда - от снабдяването със суровини до отпадъка накрая. Този подробен анализ предоставя важна информация за производителите и потребителите, като насърчава вземането на екологични решения.

Открийте нашите предложения за продукти с малък отпечатък върху околната среда

Разгледайте нашата гама от устойчиви хранителни съставки, всяка от които допринася за по-екологично бъдеще:

Sunset Glaze

вдигнете нивото на вашите изделия с подход на устойчивост

Преобразете вашите творения със Sunset Glaze, иновативната алтернатива за глазиране без яйца. Изработено с UHT технология, това решение намалява алергените във вашата производствена зона, минимизирайки рисковете за здравето, свързани с микробиологичното замърсяване. Насладете се на изключителен блясък и цвят без компромиси – поставете безопасността и вкуса на първо място за своите творения.

Показатели за въздействие върху околната среда: Sunset Glaze може да се похвали с 59% по-ниско въздействие върху околната среда от пастьоризираните яйца.

Ambiante

Продукт за разбиване за устойчиви декорации

Поставете устойчивостта в основата на вашите тортени декорации с Ambiante, 100% растителна сметана за разбиване. Постигнете безупречни, дълготрайни декорации без пукнатини. Гладка, лесна за разнасяне и лишена от въздушни мехурчета, Ambiante е платното, на което да нарисувате зашеметяващи картини. Тя може да бъде и перфектна база за всичките ви веган десерти.

Показатели за въздействие върху околната среда: Ambiante има 2,5 пъти по-слабо въздействие върху околната среда от млечна сметана.

Mimetic

Ново определение на специалните мазнини, което да опитате

Направете пътуване с Mimetic - следващото поколение специални мазнини. Създаден за превъзходни хранителни изживявания и изключителна ефективност, Mimetic е вашият идеален избор за различни приложения - от кроасани до дениш, бутер сладкиши, торти, меко тесто и бисквити. Вдъхновен от UHT технология, той гарантира постоянни и впечатляващи резултати за вашите печива.

Показатели за въздействие върху околната среда: Mimetic има три пъти по-слабо въздействие върху околната среда от кравето масло. Извършването на тази проста промяна в производството на вашите кроасани може да намали с един тон CO2 емисии всеки тон продукция – еквивалентно на засаждане на 50 дървета.

Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace

Превъзходство в шоколад с кауза

Отдайте се на съвършенството с устойчив шоколад Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace. Този шоколад тип „млечен“  е 100% растителен и предлага балансиран вкус и кремообразна текстура, което го прави идеален както за обикновени, така и за веган сладкарски и шоколадови изделия. Освен по-малкия отпечатък върху околната среда, той притежава и Cacao-Trace сертификат, което гарантира хармония на качеството и принос за каузата от всяко творение.

Показатели за въздействие върху околната среда: Belcolade Selection M. Cacao-Trace на растителна основа може да се похвали с 13% по-ниско въздействие върху околната среда от еквивалента на млечни продукти.

Иновативни рецепти за по-устойчиво бъдеще

Тостерен хляб - по-малко отпадък, по-дълъг срок на годност

Тостерен хляб - по-малко отпадък, по-дълъг срок на годност

Нашата рецепта за тостерен хляб надхвърля намаляването на отпадъците и значително минимизира отпечатъка върху околната среда. С това решение се постига до 50% намаление на отпадъците в сравнение с традиционните рецепти, като същевременно се удължава срока на годност на хляба и помага за хлебна промишленост, развита по устойчив път. Анализът на оценката на жизнения цикъл на продукта върху околната среда (LCA-PEF) показва, че за всеки 100 тона тостерен хляб, произведен по нашата рецепта, въздействието върху околната среда е равно на засаждане на 434 дървета.

Френски бриош - ново определение за намален отпадък

Френски бриош - ново определение за намален отпадък

Освен това, нашата рецепта за френски бриош се откроява като постижение в намаляването на отпечатъка върху околната среда - с до 50% по-малко отпадъци в сравнение с конвенционалните рецепти. Този иновативен подход не само облагодетелства околната среда, но и дава решение на производителите на храни, които са ангажирани и желаят да окажат положително въздействие върху света. Методологията LCA-PEF разкрива, че за всеки 100 тона бриош, произведен по нашата рецепта, клиентите могат да намалят въздействието си върху околната среда с еквивалента на засаждане на 2224 дървета. Тези рецепти са адаптивни – както за занаятчии и вериги, така и за индустриални производители на храни - и осигуряват положително влияние върху планетата с голям мащаб. Като повишавате нивото на вашите творения чрез нашите рецепти, допринасяме заедно за едно по-добро бъдеще.

Puratos рецепти

Puratos рецепти

От вдъхновение към творение. Открийте нови идеи за следващите си рецепти.

С толкова много причини да правим иновации, нека се обединим и създадем положително въздействие върху света около нас. Заедно можем да правим добро и да движим планетата напред.