How to make and pack breads for longer freshness

В световен мащаб виждаме, че потребителите правят по-малко посещения в магазините, прекарват по-малко време в пазаруване и имат склонност да се запасяват с определени продукти. Това важи и за пекарните и сладкарниците.

Свежестта е ключов елемент за потребителите. Ето защо сме събрали няколко съвета и трикове, които да ви помогнат да дадете по-дълъг срок на годност на вашите хлябове, позволявайки на вашите клиенти да продължат да се наслаждават на чудесен пресен хляб:

Съвети за постигане на по-дълъг срок на годност

 • За да направите по-влажна средината на хляба, използвайте по-висока температура на фурната и по-кратко време за печене. 
  Например:  хляб от 650 g, вместо 35 минути при 220 ° C , изпечете 30 мин при 235 ° C  - дори и така ще имате напълно изпечен хляб! 
 • Какъвто и вид хляб да печете, качеството на опаковката играе решаваща роля за запазването на свежестта му. 
  Ако не се нуждаете от хрупкава коричка, можете да изберете пластмасова торбичка, която може да ви даде 4 до 5 дни срок на годност. 
  В противен случай се препоръчва хартиена торбичка, която ще ви осигури от 3 до 4 дни срок на годност. 
 • Нарежете и опаковайте хлябовете, когато са с температура на сърцевината 35 ° C ,  не по-висока, за да избегнете конденз и влага в опаковката , не по-ниска, за да избегнете излишната загуба на влага по време на охлаждане.
 • Променете обикновения си подобрител на хляб на подобрител на Soft'r . 
  Това ще удължи срока на годност на хляба ви и няма да изисква никакви промени в смесването и оформянето на вашето тесто.
 • Ограничете допира до  хляба в магазина. Тъй като потребителите обичат да виждат какво купуват, изложете повече опаковани хлябове, а  непакетираните хлябове оставете в горната част на рафтовете, както можете да видите на снимката.  
  Това ще увеличи доверието на клиентите ви и ще ги успокои на фона на covid-19.

Ако имате нужда от допълнителни съвети , за да добавите свежест във вашите продукти, моля свържете се с  представител на Puratos.

Повече за това как Puratos се справя с covid-19

Както се отнася за всички, в Пуратос здравословното състояние, причинено от Корона-вируса, оказва значително влияние върху нашата работа и ежедневието ни.
Бихме искали да Ви информираме, че в пълно съответствие с насоките на местните власти по целия свят, Пуратос е предприел всички необходими мерки в компанията, необходими за укрепване на здравето и безопасността на нашите служители и бизнес партньори, както и продължава да осигурява  производството и доставка на нашите продукти за всички наши клиенти.

Издаваме няколко статии, за да ви помогнем да провеждате тези предизвикателни времена: 

Повече статии са достъпни на  нашия уебсайт .