КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДЕСЕРТ НА РАСТИТЕЛНА ОСНОВА? ОТ МИШЕЛ ЕКЕРМАН И КРИС ДЕ РОЙ

Пренесете се в света на десертите на растителна основа с техническия съветник на Belcolade Michel Eyckerman и Kris De Roy, главния готвач - притежател и на звезда Мишелин и Грийн стар ресторанта Hofke van Bazel. Използвайки Belcolade Selection W. Plant-based Cacao-Trace, те доказват че изделията на растителна основа могат да бъдат както осъзнат избор, така и вкусни.

Предизвикателството? Направата на десерт на растителна основа, който да е достоен „съперник“ на традиционните десерти по вкус и привлекателност.

Резултатът? „Лунни тунелчета“ („The Lunar Tube“): десерт на растителна основа, който съчетава кремообразните, орехови и ванилови нотки на Belcolade Selection W. Растителна Cacao-Trace с пресни малини и кора от бергамот, демонстрирайки потенциала на растителните съставки.

Гледайте нашето видео и се потопете в света десертите, направени от съставки с растителен произход.

РЕЦЕПТАТА: ЛУННИ ТУНЕЛЧЕТА

РЕЦЕПТАТА: ЛУННИ ТУНЕЛЧЕТА

Овладейте тази иновативна рецепта, като следвате инструкциите на Michel Eyckerman и Kris De Roy. Нека сътворим шоколадова магия!

НАСЛАДА ОТ РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД

Нека създадем десерт на растителна основа

Отдайте се на вкусни изделия, направени на растителна основа. Според проучване на Taste Tomorrow* тенденцията да се търсят храни на растителна основа продължава да нараства, като 56% от потребителите изразяват силен интерес към такива възможности. За готвачи, сладкари и шоколатиери тази тенденция означава да открият перфектните съставки за вкусово изживяване, което конкурира успешно традиционните десерти. Уникалният десерт на Michel Eyckerman, технически консултант на Belcolade, и Kris De Roy, главен готвач-собственик на ресторант Hofke van Bazel със звезда Michelin, доказва, че това е възможно.

Защо избрахте да работите с шоколад на растителна основа?

Michel Eyckerman: „Това е завладяващ продукт за работа. Напоследък търсенето на растителни алтернативи на шоколада бързо нараства. Тази промяна се дължи не само на това, че повече хора възприемат природосъобразен начин на живот, но и защото има нарастващо желание за по-осъзната консумация."

Kris De Roy: „Забелязвам тази тенденция и в моя ресторант. Затова винаги предлагам алтернатива на месни и рибни ястия. Понякога дори създавам изцяло растителен курс, включващ плодове и зеленчуци от моята градина, който винаги се приема добре.“

Има ли вече достатъчно алтернативи за приготвяне на десерти на растителна основа?

Michel Eyckerman: „По отношение на шоколада, Belcolade вече предлагат пълна гама от натурални, млечни и бели шоколади на растителна основа. Разработването на растителна алтернатива на белия шоколад е предизвикателство, но ние успешно създадохме такъв, който е не само вкусен, но и лесен за употреба.“

С какво можете да се комбинирате този алтернативен бял шоколад?

Michel Eyckerman: „Благодарение на добре оформения вкусов профил можете лесно да го комбинирате с плодове, карамел и ядки.“

Kris De Roy: „Докато обмисляхме нашия десерт, ни хрумна идеята да добавим малини. Живият червен цвят контрастира красиво с бялото на шоколада Belcolade и ароматите се допълват идеално.”

Доволен ли си от резултата?

Kris De Roy: „Разбира се, красиво е и е много вкусно. Освен това не можете да кажете, че шоколадът е на растителна основа, което ми харесва.“

Belcolade selection w. plant-based cacao-trace

Плътен и кремообразен бял шоколад на растителна основа, с нежен орехов и ванилов фон, подсилен с деликатни нотки на мед. Перфектен за класически и растителни сладкиши, десерти и шоколадови приложения.

• Кремообразна текстура и балансиран вкус

• Красив блясък и цвят за вашите бели творения

•Cacao-Trace сертифициран за устойчив по произход

Belcolade selection w. plant-based cacao-trace

Interested in more details about this recipe or the Belcolade Technical Advisor team and our services?

*Source: Innova Category Survey Chocolate 2023 / Trends survey 2023.