Пренесете се в света на десертите на растителна основа с техническия съветник на Belcolade Michel Eyckerman и Kris De Roy, главния готвач - притежател и на звезда Мишелин и Грийн стар ресторанта Hofke van Bazel. Използвайки Belcolade Selection W. Plant-based Cacao-Trace, те доказват че изделията на растителна основа могат да бъдат както осъзнат избор, така и вкусни.
Предизвикателството? Направата на десерт на растителна основа, който да е достоен „съперник“ на традиционните десерти по вкус и привлекателност.
Резултатът? „Лунни тунелчета“ („The Lunar Tube“): десерт на растителна основа, който съчетава кремообразните, орехови и ванилови нотки на Belcolade Selection W. Растителна Cacao-Trace с пресни малини и кора от бергамот, демонстрирайки потенциала на растителните съставки.
Гледайте нашето видео и се потопете в света десертите, направени от съставки с растителен произход.
Овладейте тази иновативна рецепта, като следвате инструкциите на Michel Eyckerman и Kris De Roy. Нека сътворим шоколадова магия!
Отдайте се на вкусни изделия, направени на растителна основа. Според проучване на Taste Tomorrow* тенденцията да се търсят храни на растителна основа продължава да нараства, като 56% от потребителите изразяват силен интерес към такива възможности. За готвачи, сладкари и шоколатиери тази тенденция означава да открият перфектните съставки за вкусово изживяване, което конкурира успешно традиционните десерти. Уникалният десерт на Michel Eyckerman, технически консултант на Belcolade, и Kris De Roy, главен готвач-собственик на ресторант Hofke van Bazel със звезда Michelin, доказва, че това е възможно.
Защо избрахте да работите с шоколад на растителна основа?
Michel Eyckerman: „Това е завладяващ продукт за работа. Напоследък търсенето на растителни алтернативи на шоколада бързо нараства. Тази промяна се дължи не само на това, че повече хора възприемат природосъобразен начин на живот, но и защото има нарастващо желание за по-осъзната консумация."
Kris De Roy: „Забелязвам тази тенденция и в моя ресторант. Затова винаги предлагам алтернатива на месни и рибни ястия. Понякога дори създавам изцяло растителен курс, включващ плодове и зеленчуци от моята градина, който винаги се приема добре.“
Има ли вече достатъчно алтернативи за приготвяне на десерти на растителна основа?
Michel Eyckerman: „По отношение на шоколада, Belcolade вече предлагат пълна гама от натурални, млечни и бели шоколади на растителна основа. Разработването на растителна алтернатива на белия шоколад е предизвикателство, но ние успешно създадохме такъв, който е не само вкусен, но и лесен за употреба.“
С какво можете да се комбинирате този алтернативен бял шоколад?
Michel Eyckerman: „Благодарение на добре оформения вкусов профил можете лесно да го комбинирате с плодове, карамел и ядки.“
Kris De Roy: „Докато обмисляхме нашия десерт, ни хрумна идеята да добавим малини. Живият червен цвят контрастира красиво с бялото на шоколада Belcolade и ароматите се допълват идеално.”
Доволен ли си от резултата?
Kris De Roy: „Разбира се, красиво е и е много вкусно. Освен това не можете да кажете, че шоколадът е на растителна основа, което ми харесва.“
Плътен и кремообразен бял шоколад на растителна основа, с нежен орехов и ванилов фон, подсилен с деликатни нотки на мед. Перфектен за класически и растителни сладкиши, десерти и шоколадови приложения.
• Кремообразна текстура и балансиран вкус
• Красив блясък и цвят за вашите бели творения
•Cacao-Trace сертифициран за устойчив по произход
Interested in more details about this recipe or the Belcolade Technical Advisor team and our services?
*Source: Innova Category Survey Chocolate 2023 / Trends survey 2023.