Как да създадете бушé с ориджин шоколад? С Jeffrey de Weyer и Oliver van Neuten

Впуснете се в кулинарно пътешествие с техническия консултант на Belcolade Jeffrey De Weyer и белгийския шоколатиер Oliver Van Nueten. Заедно те дават ново определение за същността на класическото бушé, използвайки изящния тъмен шоколад с произход Belcolade Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace и пекан.

Предизвикателството? Да бъде преоткрито класическото бушé чрез едно уникално пътешествие към корените на вкуса на черния шоколад, обогатен с правилната комбинация от съставки.

Резултатът? Бушé, което носи духа на традицията и гениален нов елемент. Десерт, който съчетава нотки на тропически плодове, червени и сушени плодове и черен шоколад с 68% какао. Завършващият щрих е богатият, орехов вкус на пекан.

Гледайте нашето видео и разкрийте тайните на това запомнящо се сингъл ориджин бушé, което да ви вдъхнови за ваши собствени шоколадови творения.

Рецептата: Пекан Бушé

Рецептата: Пекан Бушé

Подробната рецепта на Jeffrey De Weyer и Oliver Van Nueten ще ви вдъхнови за ваши шоколадови творения. Нека заедно направим шоколадовата магия!

Обратно към корените на шоколадовия вкус

Нека създадем сингъл ориджин бушé

Потребителите все повече се интересуват от произхода на продуктите, като 62% от тях с приоритет проверяват откъде са съставките, посочени върху опаковката*.

Шоколадите с произход на Belcolade служат като отлична отправна точка за преосмисляне на класическите шоколадови рецепти и подобряване на цялостното вкусово изживяване. Oliver Van Nueten, шоколатиер, заедно с Jeffrey De Weyer, технически консултант на Belcolade, променят представите за класическото бушé, приготвяйки го с шоколад с произход от Филипините.

Защо избрахте да работите с шоколад с произход от Филипините?

Jeffrey De Weyer: „Oliver и аз избрахме този произход, защото е уникален и отличителен. Малко хора знаят, че във Филипините също вирее какао, въпреки богатата история на страната в добива му. Нашите експерти по какаото внимателно избраха тези зърна заради техния богат ароматен профил.”

Oliver Van Nueten: „Опитвайки го, веднага се изненадвате от плодовия му характер. Тропическите аромати на ананас, банан и маракуя се забелязват веднага. Устойчивият произход също е от решаващо значение за мен. Тъй като този шоколад е сертифициран от програмата Cacao-Trace, знам, че той допринася за конкретни действия в подкрепа на какаовите общности във Филипините.

Jeffrey De Weyer: „Освен това, този шоколад е с особено високо качество, без лецитин, предлагащ чист етикет за потребителите, търсещи прозрачност.“

Колко е лесен за работа този шоколад?

Jeffrey De Weyer: „Можете да направите много с него. Лесно е да се използва в блокчета, пълнежи, кремове и мусове. За формоване или обливане, обаче, можем да препоръчаме други видове, по-подходящи за тези специфични приложения.“

Защо предпочетохте да направите буше?

Oliver Van Nueten: „Винаги търся начини да преоткрия шоколадовите класики, за предпочитане като използвам шоколад с произход от един регион. Оттук и защо избрахме да приготвим бушé, към което добавихме и нещо от себе си. Комбинирахме Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace с пекан, солен карамел, хрупкава бисквитка, всичко това в кръгла форма. Плодовите тонове на шоколада се съчетават чудесно с вкуса на пекана.

Belcolade origins noir philippines 68% cacao-trace

Пренесете се на Филипините с този черен шоколад, направен от 68% какао. Отличаващ се с възхитителна комбинация от плодови нотки, с доминиращи аромати на тропически плодове като ананас, банан и маракуя, гарнирани с червени и сушени плодове.

• Шоколад с произход от един регион

• Превъзходен на вкус белгийски шоколад

• Cacao-Trace сертифициран за устойчив произход

Belcolade origins noir philippines 68% cacao-trace

Interested in more details about this recipe or the Belcolade Technical Advisor team and our services?

*Source: Innova Category Survey Chocolate 2023 / Trends survey 2023.