Впуснете се в кулинарно пътешествие с техническия консултант на Belcolade Jeffrey De Weyer и белгийския шоколатиер Oliver Van Nueten. Заедно те дават ново определение за същността на класическото бушé, използвайки изящния тъмен шоколад с произход Belcolade Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace и пекан.
Предизвикателството? Да бъде преоткрито класическото бушé чрез едно уникално пътешествие към корените на вкуса на черния шоколад, обогатен с правилната комбинация от съставки.
Резултатът? Бушé, което носи духа на традицията и гениален нов елемент. Десерт, който съчетава нотки на тропически плодове, червени и сушени плодове и черен шоколад с 68% какао. Завършващият щрих е богатият, орехов вкус на пекан.
Гледайте нашето видео и разкрийте тайните на това запомнящо се сингъл ориджин бушé, което да ви вдъхнови за ваши собствени шоколадови творения.
Подробната рецепта на Jeffrey De Weyer и Oliver Van Nueten ще ви вдъхнови за ваши шоколадови творения. Нека заедно направим шоколадовата магия!
Потребителите все повече се интересуват от произхода на продуктите, като 62% от тях с приоритет проверяват откъде са съставките, посочени върху опаковката*.
Шоколадите с произход на Belcolade служат като отлична отправна точка за преосмисляне на класическите шоколадови рецепти и подобряване на цялостното вкусово изживяване. Oliver Van Nueten, шоколатиер, заедно с Jeffrey De Weyer, технически консултант на Belcolade, променят представите за класическото бушé, приготвяйки го с шоколад с произход от Филипините.
Защо избрахте да работите с шоколад с произход от Филипините?
Jeffrey De Weyer: „Oliver и аз избрахме този произход, защото е уникален и отличителен. Малко хора знаят, че във Филипините също вирее какао, въпреки богатата история на страната в добива му. Нашите експерти по какаото внимателно избраха тези зърна заради техния богат ароматен профил.”
Oliver Van Nueten: „Опитвайки го, веднага се изненадвате от плодовия му характер. Тропическите аромати на ананас, банан и маракуя се забелязват веднага. Устойчивият произход също е от решаващо значение за мен. Тъй като този шоколад е сертифициран от програмата Cacao-Trace, знам, че той допринася за конкретни действия в подкрепа на какаовите общности във Филипините.
Jeffrey De Weyer: „Освен това, този шоколад е с особено високо качество, без лецитин, предлагащ чист етикет за потребителите, търсещи прозрачност.“
Колко е лесен за работа този шоколад?
Jeffrey De Weyer: „Можете да направите много с него. Лесно е да се използва в блокчета, пълнежи, кремове и мусове. За формоване или обливане, обаче, можем да препоръчаме други видове, по-подходящи за тези специфични приложения.“
Защо предпочетохте да направите буше?
Oliver Van Nueten: „Винаги търся начини да преоткрия шоколадовите класики, за предпочитане като използвам шоколад с произход от един регион. Оттук и защо избрахме да приготвим бушé, към което добавихме и нещо от себе си. Комбинирахме Origins Noir Philippines 68% Cacao-Trace с пекан, солен карамел, хрупкава бисквитка, всичко това в кръгла форма. Плодовите тонове на шоколада се съчетават чудесно с вкуса на пекана.
Пренесете се на Филипините с този черен шоколад, направен от 68% какао. Отличаващ се с възхитителна комбинация от плодови нотки, с доминиращи аромати на тропически плодове като ананас, банан и маракуя, гарнирани с червени и сушени плодове.
• Шоколад с произход от един регион
• Превъзходен на вкус белгийски шоколад
• Cacao-Trace сертифициран за устойчив произход
Interested in more details about this recipe or the Belcolade Technical Advisor team and our services?
*Source: Innova Category Survey Chocolate 2023 / Trends survey 2023.