Присъединете се към нашето пътешествие в света на шоколадова магия с техническия консултант на Belcolade, Meilleur Ouvrier de France, Stéphane Leroux и носителката на приза Wanet Trophy, студентката по сладкарство Fatma Hussen. Заедно те превръщат класическото изделие в кулинарен шедьовър, изследвайки огромния потенциал на приложенията на шоколада Belcolade Selection Amber Cacao-Trace.
Предизвикателството? Ентреме, комбиниращо ярките аромати на шоколад Amber, кафе, карамел и портокал.
Резултатът? Мокамба: комбинация от „Мока“ и „Амбър“, която включва живи аромати на кафе, карамел и портокал. Благодарение на балансирания вкус на Belcolade Selection Amber Cacao-Trace с нотки на солен маслен карамел, варено мляко и ванилия, се открива широк спектър от възможни приложения.
Гледайте видеото, вдъхновете се и нека вашите шоколадови творения достигнат до нови върхове.
Потопете се в рецептата на Stéphane Leroux, създадена в сътрудничество с Fatma Hussen, и предайте вдъхновението на вашите творения на основата на шоколад. Нека заедно творим шоколадова магия!
Карамелът е третият предпочитан вкус в продуктите на шоколадова основа*. Може би вече сте открили тайните на белия, млечния и черния шоколад. Но включвате ли и амбър шоколад с карамелизирано мляко във вашите творения? Според Stéphane Leroux, технически консултант в Belcolade, „Той съчетава светъл цвят, позволяващ визуално разнообразие, с аромат на карамел, който е най-предпочитаният сред потребителите.“ Заедно със студентката по сладкарство Fatma Hussen те създадоха четирикомпонентно изделие, което черпи вдъхновение от разнообразните възможности, предлагани от шоколад Belcolade Selection Amber Cacao-Trace.
Защо амбър-шоколадът е толкова интересен продукт?
Stéphane Leroux: „Кехлибареният, т. нар. Амбър шоколад е вариант на белия шоколад, който въвежда отличителна карамелизирана нотка и издига вкуса отвъд типичните млечност и сладост. Неговата гъвкавост във вкусови комбинации, съчетана с допълващия кехлибарен цвят, отваря вълнуващи възможности за креативна декорация. Това го прави уникален и ценен избор за шоколадово майсторство.“
Fatma Hussen: „Под ръководството на Stéphane Leroux бях приятно изненадана от широките възможности за приложение, предлагани от шоколада Belcolade Selection Amber Cacao-Trace. Прекрасна новаторска съставка за моите рецепти за сладкиши, той генерира свят от потенциал за кулинарно творчество. "
Как да включите амбър- шоколад?
Stéphane Leroux: „Този шоколад се използва подобно на белия шоколад, но с лека промяна в темперирането, което изисква по-ниска крайна температура на употреба. Представя се отлично в мусове и позволява красиви глазури и декорации. Накратко, има многобройни творчески възможности, точно както другите шоколади Belcolade Selection.“
Кои аромати се комбинират добре с него?
Stéphane Leroux: „Намирам кехлибарения шоколад за много интересен за работа, когато се комбинира например с портокали и кафе. Комбинирането на плодове и кафе често е предизвикателство, но амбър-шоколадът ги свързва много добре.“
Fatma Hussen: „Ето защо избрахме да комбинираме шоколад Амбър в нашето ентреме с портокал и кафе, и бях изумена колко добре си подхождат. Тези съставки се допълват взаимно за идеално балансиран резултат.”
А Вие обичате ли амбър-шоколад?
Fatma Hussen: „Абсолютно! Щом започна, ми е трудно да спра да си хапвам от него. Дори докато приготвяхме сладкишите, беше просто неустоимо.“
Балансиран шоколад с карамел със солено масло, с 30% съдържание на какаови суровини. Известен със своята широка употреба, този устойчив шоколад гарантира отлични вкусови резултати за вашите сладкарски и шоколадови приложения.
• Белгийски шоколад
• Отличен за работа и широкоприложим
• Cacao-Trace сертификат за устойчивост
Interested in more details about this recipe or the Belcolade Technical Advisor team and our services?
*Source: Innova Market Insights, Category insider: Decadent Delights: Exploring Global Chocolate Confectionery Trend, 2023.