Торта Шоко Ананас

Рецепта:

грама (г)
Дарк Мойст Кейк 500
Яйца 200
Олио 200
Вода 100
Кремиголд 400
Мляко 500
Вода 500
Шантипак 300
Топфил Ананас 300
Палома Овабланка 150
Захар 150
Топла вода 150

Начин на работа

Приготвяне на какаовите блатове:
Смесете Дарк Мойст Кейк, олиото, водата и яйцата с телена бъркалка за 3 мин. на бавни и 3 мин. на бързи обороти. Напълнете 2/3 от ринг за торти с размер 26 см и печете на 180°C за 30-40 мин.

Приготвяне на крема:
Разбъркайте 400 г Кремиголд с 500 мл мляко и 500 мл вода. Добавете 300 мл сметана Италмакс. Миксирайте още 2-3 мин. на миксера, докато се поеме сметаната.

Приготвяне на белтъчна глазура:
Разбъркайте 150 г Палома Овабланка със 150 г гореща вода и 150 г захар. Миксирайте на бързи обороти до избиване на сместа.

Сглобяване и декорация:
Вземете изпечения блат. Разрежете на 2 слоя. Нанесете слой от готовия крем и поставете слой от Топфил Ананас. Нанесете слой от крема с Кремиголд и покрийте с другия блат. За финал поставете белтъчната глазура и украсете с шоколадови орнаменти.