Многозърнеста багета

Рецепта:

грама (г)
Пшенично брашно 1000
Вода 600
Сол 15
О-тентик Дурум 40
Софтгрейн Мултигрейн 300

Метод на работа:
Месене (спирален миксер) - месете 6 минути на бавни и 8 минути на бързи обороти. Добавяйте водата на няколко стъпки, за да получите по-добро развитие на тестото. Температурата му трябва да бъде около 27°C. Оставете тестото да почине 30-45 минути на стайна температура. Разделете го на късове по 400 г. Междинна ферментация около 10-15 минути. Оформете във форма "багета". Втасването на тестото е от 30-60 минути на стайна температура или в пруфер на 28-30°C/75% RH. Декорацията преди изпичане е леки нарези на тестото, така че да бъде улеснено разпукването на хляба. Печете при температура 240-230°C за около 27 минути.