Еклери с горски плодове

Рецепта:

грама (г)
За корпусите:
Клара Супер 1000
Вода 900
Мляко 500
Олио 200
За хрупкавата коричка:
Патакрут 500
Миметик Инкорпорейшън 200
Кристална захар 200
Яйца 50
За крема:
Кремиголд 400
Вода 1000

Начин на работа

Приготвяне на еклерите:
Загрейте млякото и водата до 45-50 °С и добавете олиото и Клара супер. Миксирайте с планетарен миксер на средна скорост с плоска бъркалка за 5 мин. Шприцовайте в силиконови форми с диаметър 7 см.

Приготвяне на хрупкава коричка:
Смесете Патакрут и Миметик Инкорпорейшън и миксирайте, докато получите хомогенно тесто. Ламинирайте до 2 мм. Изрежете кръгове с диаметър 7 см и поставете върху шприцованите еклери. Печете 5 мин. на 160 °С със затворена клапа и приблизително 35 мин. с отворена клапа.

Приготвяне на крема:
Към водата прибавете Кремиголд и бъркайте 5 мин. на средна скорост с телена бъркалка.

Сглобяване и декорация:
Срежете черупките на две и напълнете с крема. Добавете слой от Топфил Боровинка/Горски плод. Добавете свежи плодове по края и шприцовайте Пасионата по средата на плодовете. Поставете горното капаче на черупката.